domingo, 21 de octubre de 2012

Manifestació en contra la celebració dels 540 anys de matrimoni dels Reis Catòlics


Els moviments antimonàrquics espanyols han sortit al carrer



Grup de manifestants cremant la bandera espanyola
Grup de manifestants cremant la bandera espanyola

Els representants dels moviments antimonàrquics espanyols s'han concentrat davant de la Casa Reial  encontra  les diferents celebracions que s'han dut a terme durant aquest cap de setmana a tot Espanya.

Unes 4000 persones provinents de tot Espanya s'han reunit davant de la Casa Reial. Aquests anaven amb pancartes, han cremat banderes i il.lustracions del Rei hi han cridat consigenes encontra la celebració de l'aniversari de matrimoni dels Reis Catòlics. Abans que arribessin les forces policials un grup de manifestants encaputxats han penjat un ninot de palla (amb la cara del Princep Felip) pel coll en una de les faroles més pròximes a l’edifici i seguidament l’han encès.


La manifestació ha estat intervinguda pels cossos policials i per la Policia Nacional que protegien la Casa Reial. Tanmateix, la Guàrdia Civil no hi ha intervingut ja que segons fonts policials la manifestació no ha transcorregut amb tanta violència com per intervenir-hi.

No obstant, els diferents manifestants han oposat resistència als cossos policials tot fent una cadena humana davant els jardins de l'edifici i cridant consignes encontra la monarquia.

Segons fonts policials, aquests ja sabien de l'existència de la manifestació i havien desplegat diferents patrulles entorn la Casa Reial per protegir la Monarquia Espanyola

Finalment, la manifestació ha estat diluïda sense incidents.

9 comunitats autònomes s’organitzen per celebrar els 540 anys de matrimoni dels Reis Catòlics


Espanya s'uneix després de 540 anys del casament d'Isabel I de Castilla i Ferran d'Aragó


Galícia, La Rioja, Aragó, Catalunya, València, Madrid, Castella la Mancha, Melilla i Sevilla es mobilitzen per la celebració de l'aniversari del casament entre Isabel I i Fernando de Aragon.
Les diferents comunitats amb més tradició monàrquica s'han reunit aquest cap de setmana a Saragossa, a  l'Institut Reyes Catòlicos de Sádaba per celebrar i recordar el mandat d'Isabel I i Feran d’Aragó durant els seus anys de regnat.
El moviment monàrquic de cada comunitat  ha organitzat diferents autocars per desplaçar als seguidors monàrquics fins a Sádaba. Els autocars han sortit durant la nit del divendres 12 al dissabte 20 d'octubre desde les estacions d'autobusos de les diferents ciutats.
La família Reial Espanyola actual
La família Reial Espanyola actual
La celebració ha començat a les 12h del migdia del dissabte amb una ceremònia de benvinguda a càrrec de L'Arquebisbe de Saragossa, Monsenyor Manuel Ureña.  Tot seguit, a les 14h del migdia, s'ha dut a terme un banquet a càrrec del col·lectiu Monàrquic Espanyol de Saragossa.
A les 19h de la tarda, s'ha donat la benvinguda a la família Reial Espanyola. El Rei Joan Carles I, la Reina Sofia, el Príncep Felip i la Princesa Letícia han obert l'acte fent una conferència on s'exposaven els episodis més rellevants de la monarquia espanyola des d'Isabel I fins avui dia. 
L'acte s'ha tancat amb un berenar- sopar al patí interior de l'Institut Reyes Catòlicos de Sádaba. Durant el transcurs d’aquest, els diferents assistents han conversat amb el Rei Joan Carles I i la seva família.
Finalment, s'ha dut a terme un brindis a càrrec del Príncep Felip i la Princesa Letícia on han agraït l'assistència del públic i han brindat per celebrar els 540 anys del matrimoni d'Isabel I i Ferran d’Aragó

Les riuades afecten l’Institut Reyes Católicos de Zaragoza


Las celebracions per commemorar el matrimoni dels Reis Catòlics hauran d'esperar


Logotip de l'Institut Reyes Católicos
Logotip de l'Institut Reyes Católicos
Durant aquesta setmana la pluja ha arribat amb força a la part més occidental del país i ha deixat danys, ferits i morts en diverses magnituds i a diverses poblacions. Aquest temporal ha descarregat de valent contra l’Institut Reyes Catòlicos de Sádaba, a Saragossa on s’han hagut de suspendre els actes que s’havien organitzat per commemorar els més de 540 anys de matrimoni dels reis que donen nom a l’institut.  


El passat divendres 19 d’octubre l’institut es veia plenament afectat per la pluja, que no cessava i que cada cop queia amb més ganes. Al migdia van haver de ser desallotjats 110 alumnes i 8 professors, ja que l’aigua començava a filtrar-se per la teulada i feia impossible les classes.L’estat en que ha quedat l’institut fa que tots els preparatius per al gran esdeveniment s’han d’anul·lar. 

La commemoració segueix en peu

Des de la direcció del centre s’està buscant una nova data per realitzar la festa, tot i que el més probable és que no es pugui realitzar dins del centre, ja que haurà d’estar sotmès a una reconstrucció pels grans danys que ha patit l’edifici. Les classes però, continuaran amb la total normalitat al poliesportiu de Sádaba, on ja s’ha instal·lat tot el material necessari.

La sèrie "Isabel" arriba a Espanya


La monarquia més catòlica de la història d'Espanya ha retornat a les pantalles de televisió


Els personatges de la sèrie
Els personatges de la sèrie
El 10 de setembre d’aquest any s’ha emès a Televisió Espanyola el primer capítol de la sèrie “Isabel” amb un retard de 8 mesos, ja que  en el seu moment van haver de competir amb “Toledo”, una sèrie ambientada també en la reialesa castellana de l’Edat Mitjana. 

La seva estrena en la pública va ser un rotund èxit d'audiència amb més de 3 milions i mig d'espectadors. Èxit d’una sèrie que fa honor a la gran història que van viure els Reis Catòlics, centrant-se principalment en la vida d’Isabel La Catòlica.

Segons vàries crítiques fetes, els 70 minuts deixen a l'espectador amb ganes de més i permeten un major ritme narratiu. "És d'aquestes poques sèries made in Spain que satisfan al teleespectador", argumenta Manel Pascual, aficionat a sèries. Malgrat això, les estadístiques mitjançant els vots del espectadors vía on-line li donen a la sèrie una puntuació de 5,83.